4 Temmuz 2009 Cumartesi

Varol Andy!

4 Temmuz 2009 Cumartesi
tabak çanak

kase mase

kültablası

gece lambası

cowboy junkies - sweet jane




filmin isminde kovboy kelimesini gördüm, filmde de cankileri gördüm diye hemmen aklıma cowboy junkies'in sweet jane'i geldi. istedim ki bu güzel şarkı blogumda olsun.



Drugstore Cowboy and Hat On a Bed


Yirmi altı yaşındadır kovboy Bob. Uyuşturucu bağımlısıdır. Eklemek gerekirse hala ergendir. Beş parasız ama cesurdur. Geceleri eczaneleri soyar. Kendisine gereken ilaçları aldıktan sonra gecenin karanlığına karışır. Gözü parada değildir, kendine gerekeni alması yeter ona. Peşinde onu yakalamak isteyen adamlar vardır. Fakat bir türlü suç işlerken yakalayamazlar kovboyu. Ayakkabıları sivri burunlu değildir. Atı yoktur. Şapkaları hiç sevmez. Kovboy şapkasını da hiç takmaz. Batıl inançları vardır bazı bazı. Mesela köpeklerden bahsedilmemelidir; otuz gün boyunca uğursuzluk getirir. Daha kötüsü de yatağın üzerinde duran şapkadır. Bu uğursuzluk başına geleceğine, her cesur kovboyun tercih edeceği gibi, ölmeyi tercih eder.

Nitekim
kasıtlı olarak yatağın üzerine konulan şapkanın ardından gelen "uğursuzluklar" doğrultusunda kovboyumuz hayat biçimini değiştirmeye karar verir. Sıradan, düz adam olur. Artık korkudan mıdır bilinmez, daha önce de kafasına hiç takmadığı şapkasını tamamen görmemezlikten gelir, bir kenara bırakır. Ama bıraktığı kenar yatağın üstü, altı ya da herhangi bir kenarı kesinlikle değildir.